tv3.lv

Ekselences ražotājs skaidro, kas ir saldējumā pievienotais karagināns

Pēc tam, kad sociālo tīklu lietotājus un Skaties.lv lasītājus satraukusi ziņa par to, ka mainījies saldējuma Ekselence sastāvs, piena pārstrādes uzņēmums Food Union skaidro, kas tad īsti ir karagināns, kas tagad pievienots saldējuma sastāvā.

2015. gada 4. martā 12:52

Inese Žēpere, Rīgas piena kombināts (Food Union) kvalitātes departamenta vadītāja:

Karagināns ir stabilizētājs. Stabilizētāji tiek izmantoti saldējumā, jo tie ļauj saglabāt produkta struktūru un konsistenci transportēšanas un uzglabāšanas laikā. Saldējums ir jāuzglabā temperatūrā, kas ir ne augstāka par -18 °C, bet bieži vien tirdzniecības vietās šo temperatūru neievēro, līdz ar to saldējuma īpašības mainās, būtiski ietekmējot kvalitāti. Lai to nepieļautu, saldējuma ražošanā tiek izmantoti stabilizētāji, tajā skaitā karagināns ļoti niecīgā apjomā.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

”Ekselences saldējumā tas tiek pievienots niecīgā daudzumā – proti, 0,03% apmērā, un šāds daudzums nekādi neapdraud pircēju veselību. Tāpat arī preču zīme Dabīgs produkts atzīst karagināna lietošanu,” sacīja Food Union pārstāve.

Portāls Skaties.lv jau ziņoja, ka ”uzlabotā” Plombīra Ekselence ir ar taukskābju mono un diglicerīdiem, baltās akācijas un guāra sveķiem, karaginānu. No sastāva esot izņemta ciete, rīsu milti, citrusaugļu šķiedrvielas, inulīns un piena olbaltumvielas, pauda kāds vērīgs saldējuma ēdājs.

Foto avots: Facebook

Foto avots: Facebook

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm