Ja ledusskapī bieži paliek pāri dažādi produkti vai tie regulāri netiek līdz galam izlietoti, iespējams, ir jāpavēro savi ieradumi un kur tieši notiek buksēšana. Varbūt, ka pirmie tiek apēsti produkti, kurus nav īpaši jāgatavo, un vēlāk šķiet, ka vairs nav ko ēst, tāpēc atkal ledusskapi papildini, neizlietojot to, kam vienkārši patērēšanai nepieciešams vairāk laika.

Bieži vien šie jau ”gatavie” produkti nemaz nav tie veselīgākie, tāpēc nodarām pāri arī savai veselībai. Cik bieži esi apēdis desu vai sieru, bet brokolis, ziedkāposts un kabacis lēni pūst kaut kur maliņā? Tāpēc vērts sakārtot ne tikai savu ledusskapi, kurā pārzini visus termiņus, bet arī savas attiecības ar ēdienu kopumā, turklāt neveidot ledusskapī krājumus ar domu, ka ”šis kaut kad šonedēļ noderēs”. Lai gan šķiet, ka veselīgi ēst ir sarežģīti, uztura trenerim Mārtiņam Bidiņam ir vairāki vērtīgi triki jeb ieteikumi, kā sevi motivēt un palīdzēt mainīt ieradumus.

Kā ēst pareizāk, uzzini raidījumā ”Pēdas. Kas paliek pēc tevis?” svētdienās pulksten 17.50 kanālā TV3, kā arī Go3 un www.pedaspectevis.lv.

Par projektu

No 5. septembra ik svētdienu plkst. 17.50 kanālā TV3 Mārtiņš Kapzems raidījumā ”PĒDAS. Kas paliek pēc tevis?” izzinās ilgtspējas jēdziena plašo nozīmi. Ar dažādu ekspertu palīdzību viņš noskaidros, kā nosargāt mūsu planētu nākamajām paaudzēm. Mārtiņš pētīs ilgtspēju no vides, ekonomikas un arī sabiedrības viedokļa, iekļaujot tādas tēmas kā zaļais līzings, ātrā mode, minimālisms, dzimumu līdztiesība, brīvprātīgais darbs u.c. Raidījums tapis sadarbībā ar SEB banku.